utorak, 17. studenoga 2015.

DJEVREK POGACA SA SIROM! MEKANO KAO PENA,DEKORATIVNO,FIL MOZE DA SE PROMENI PO ZELJI

OPET NESTO IZ STARE SVESKE,PRAVLJENO MNOGO PUTA

Sastojci
TESTO:
600gr BRASNA-TIP 500(meko)
40gr svezeg kvasca
1 jaje
1kasicica soli
1kasicica secera
50gr margarina
250ml mlakog mleka
3kasike jogurta

FIL:
120gr margarina
1 jaje
2kriske sira

PREMAZ:
1 zumance
malo ulja
susam

Priprema
1.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga da naraste.
2.
Razvuci oklagijom koru debljine pola prsta.
3.
Testo vaditi casom kao za krofne i redjati u dublju tepsiju ili serpu,tako da svaki krug legne na polovinu prethodnog,a izmedju kako stavljate koji krug testa,odmah stavljate i fil.
4.
Ostaviti pogacu 20-ak min.da naraste,premazati je  umucenim zumancetom,posuti susamom i peci na 220 stepeni oko 30 min,kad porumeni mozete staviti odozgo foliju,da ne izgori.
5.
fil:margarin,jaje i sir viljuskom sjediniti,sira treba toliko da kad se sve izmesa,udubljenje u dubokom tanjiru bude puno.
Posluživanje
umesto ovog fila mozete napraviti pizza fil:izrendajte sve sastojke za pizzu,pomesajte sa kecapom,dodajte origano,svaki krug testa premazite malo omeksanim margarinom,dalji postupak je isti....ili fil po vasoj zelji.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar