Jednostavno, efektno i jako, jaaaako fino.
Potrebno:
krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
4-5 žlica maslaca
1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…
nekoliko komadića tanko rezane pancete
Priprema:
Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja.
Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja
U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.
Poslužiti vruće!
Izvor: recipeci.com
četvrtak, 5. studenoga 2015.
Home »
Recepti za slana jela
» PEČENI KRUMPIR! MALO JE DRUGAČIJE OD OBIČNOG PEČENOG KRUMPIRA, PA SE MOJIMA SVIĐA!
0 komentari:
Objavi komentar