Hladni jesenji dani ne mogu se zamisliti bez krompira . No, da li ste nekad krompire pekli ovako? Vrlo je jednostavno, a toliko ukusno da ćete prste polizati
Ideja je genijalna jer, osim što ovako pripremljen izgleda neodoljivo, ostavlja dosta prostora za manipulisanje ukusom, na primer, između svake kriške umetne se malo slanine, ribe, sira ili drugog zavisno što neko voli.
Postupak:
Izaberite krompire s tankom korom, podjednake veličine.
Koru ne gulite već operite dobro pod vodom.
Tanki sloj površine krompira odrežite da bi stajao ravno na podlozi.
Stavite ga na dasku, između dve varjače (one služe da krompir ne zarežete nožem do kraja) i secite ga na tanke šnitice.
Prelijte ga s malo ulja ili masti tako da u svaki prorez uđe deo. Posolite.
Stavite ga da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta do sat vremena (zavisno od veličine).
0 komentari:
Objavi komentar