petak, 24. srpnja 2015.

ZELENI ČAJ: Napitak koji vama i vašem domu pomaže da izgledate fantastično

Sigurno vam je poznato da je zeleni čaj jedan od najzdravijih napitaka koje možete konzumirati. Redovnom upotrebom poboljšaćete zdravlje, a vaša koža će blistati. Međutim, zeleni čaj jednako je dobar i za vaše biljke, kućne ljubimce te je od velike pomoći u svakodnevnim kućanskim poslovima. Skuhajte zeleni čaj te ga iskoristite na neki od sledećih načina.

Riješite se masne kože lica, ali i masne kose.
Zeleni čaj odličan je tonik za čiščenje svih tipova kože, a posebno je dobar za masnu kožu. Skuhajte čaj te ostavite da se ohladi. Nakon toga umočite vatu te nježno očistite lice. Ako imate masnu kosu, nakon pranja isperite je čajem te ga utrljajte u tjeme. Nakon ovoga kosa će vratiti svoj prirodni sjaj te će izgledati predivno.
Uklonite šminku sa lica.
Pamučnu krpu umočite u ohlađeni čaj te lagano pređite preko lica i vrata. Bogati sastojci iz čaja će ukloniti šminku i višak ulja sa lica, dok će pamučna krpa djelovati kao piling.
Uklonite tamne kolutove ispod očiju.
Dvije iskorištene kesice čaja stavite na oči te ostavite desetak minuta. Ponavljajte nekoliko večeri zaredom i oprostite se od tamnih kolutova.
Očistite manje rane i ogrebotine.
Zeleni čaj ima antiseptičko dejstvo tako da ga slobodno možete koristiti za dezinfekciju manjih rana i ogrebotina.
Higijena kućnih ljubimaca.
Zeleni čaj odlično je sredstvo za čišćenje očiju i ušiju vaših kućnih ljubimaca. Namočite komad vate te lagano pređite preko zaprljanog dijela tijela.
I vaše biljke vole zeleni čaj. Ostatke čaja (bez zaslađivača) možete iskoristiti i za zalijevanje kućnih biljaka. Ali vodite računa da u čaj dodate istu količinu vode pa tek onda zalijete cvijeće. Zeleni čaj sadrži veliku količinu antioksidanata koji, ako se ne razrijede sa vodom, mogu imati negativan uticaj na rast biljaka.
Očistite prozore, ogledala i masne mrlje sa svih površina.
Prokuhajte tri do pet kesica čaja u litri vode. Kada se ohladi, namočite pamučnu krpu te očistite zaprljane površine. Takođe, iskoristite listiće rinfuznog čaja te pospite po tepihu. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta pa usisajte. Listići zelenog čaja odlični su za odstranjivanje neugodnih mirisa sa namještaja, iz ormara pa čak i frižidera.
Očistite wc školjku.
Ubacite nekoliko kesica zelenog čaja u wc školju i ostavite dvadesetak minuta. Nakon toga pustite vodu koja će “odnijeti“ svu nečistoću.
Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar