srijeda, 29. srpnja 2015.

NAJSLAĐE LJETNO OSVJEŽENJE: SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O LUBENICI!

Slatka, hladna i ukusna lubenica pravo je letnje osveženje. Bez obzira na koji način uživate u lubenici, da li u svežoj kriški, soku ili sladoledu, nekoliko stvari treba da znate.


1) SEČENJE LUBENICE
Sečenje lubenice ponekad može biti prilično naporan posao. jedan od načina da skratite sebi muke je da lubenicu umesto po dužini sečete po širini. Jedan od kreativnih načina da isečete lubenicu možete pogledati ovde.

2) NE POSTOJE ZDRAVSTVENI RIZICI
Sa lubenicom ne možete da preterate. Ne samo da ne proizvodi sporedne efekte, već je dobra za celokupno zdravlje organizma. Iako je sastavljena od čak 92 odsto vode, ona ima pregršt hranljivih materija. Lubenica ima protivupalno dejstvo, pozitivno utiče na varenje, kosu, kožu, zdravlje srca i uspešno se bori protiv raka.

3) GRLOVANA LUBENICA
Grilovana lubenica je omiljena je letnja poslastica koja ne zahteva mnogo muke kada je priprema u pitanju. Sve što je potrebno je da isečete deblje parče lubenice, namažite je medom i stavite na roštilj, a kako to izgleda pogledati ovde.

4) LUBENICA SA SOLJU
Možda vam ne zvuči logično, ali posolite parče lubenice, ono ipak neće postati slano. Naprotiv, biće još slađe. Isti efekat možete da postignete sa šećerom. Naravno, vodite računa koliko šećera stavljate u lubenicu, da ne biste preterali.

5) LUBENICA PODMLAĐUJE
Zahvaljujući likopenu koji sadrži, lubenica pomaže koži da ostane zdrava i mlada. Istraživanja su pokazala da lubenica za 40% smanjuje rizik od oštećenja kože sunčanim zračenjem.
Izvor: zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar