utorak, 14. srpnja 2015.

ZAPEČENI PATLIDŽANI SA MLJEVENIM MESOM

Zapečeni patlidžani s mljevenim mesom

Sastojci za 4 osobe
Nadjev
2 veća patlidžana
300 g mljevenog miješanog mesa
1 srednje velika glavica crvenog luka
2 srednje velike mrkve
2 srednje velika krumpira
1 komadić celera
malo ulja
50 ml pasirane rajčice
Začini
po želji soli
papra
Vegete
mljevenog chillija
Preljev
1 jaje
100 ml mlijeka
2 kugle mozarelle
prstohvat soli

Priprema
1.
♦ Na malo vrućeg ulja baciti crveni luk isjeckan na sitne kockice. Mrkvu, celer i krumpir također narezati na kockice velicine 5*5mm i kratko prodinstati s crvenim lukom.
2.
♦ Patlidžane oprati, uzduž prepoloviti, izdubiti sredinu i nju isto narezati na sitne kockice, te dodati ostalom povrću i mesu. “Lađice” posoliti i staviti sa strane da puste vodu.
3.
♦ Dodati mljeveno meso, začiniti i pirjati oko pola sata. Pred kraj preliti sa pasiranom rajčicom te dodati prstohvat šećera da ne bude kiselo.
4.
♦ Ako su “lađice” pustile vodu, odstraniti ju. Umutiti jaje, mlijeko i sol te staviti sa strane. Izrezati mozarellu na kolute debljine oko 5 mm. Puniti svaku polovicu patlidžana prvo mješavinom mesa i povrća, preliti mješavinom jajeta i mlijeka, te na kraju odozgo poslagati mozarellu.
5.
♦ Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar