ponedjeljak, 13. srpnja 2015.

MEKANE KOKOS KOCKE SA SOČNIM BISKVITOM

...crno-bijela delicija…ni traga suhoći, samo predivan okus!
 

Sastojci
biskvit:
240 g oštrog brašna
200 g šećera
4 jaja
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 vrećica praška za pecivo
(2o g kakaa - za tamniju smjesu)
kokos krema:
5 dl mlijeka
150 g šećera
60 g brašna
100 g kokosa

Priprema
1.
Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno jaje. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.
Prosijte brašno i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
Dobivenu smjesu za bisvit raspodijelite u 2 dijela, u prvi prododate kakao, drugi ostavite žuti.
Kokos krema: U posudu stavite šećer i mlijeko, ugrijte pa kad počinje vreti smanjite skroz plamen i pažljivo pridodajete brašno (ne svo odjedanput).
Ukuhavate oko minutu, kad krema lijepo zgusne, maknete s plamena i pridodate kokos, izmiješate, stavite po strani hladiti.
2.
Pećnica je ugrijana na 180 stupnjeva.
3.
Lim (30×30) namastite, ulijte smeđu smjesu, ispecite do pola, kojih 7 min. Izvadite iz pećnice, premažite slojem kokos kreme, zalijte žutim biskvitom i pecite još oko 15-ak minuta.
4.
Kolač ohladite, kokosni dio mora dokraja učvrsnuti, zatim izrežite na željene oblike , površinu kolača možete kistom blago navlažiti mlijekom i osipati kokosom :)

Posluživanje
ovaj recept je izašao u podlistku jednih dnevnih novina, ali u drugačijoj formi i količini sastojaka. Ovo otipkano je moja prilagodba tome receptu: manje šećera, više pridodane sočnosti…bingooo!
Želim Vam iskrene užitke u ovoj mekoj slastici!!!!
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar