utorak, 7. srpnja 2015.

BIJELA TORTA

Brza torta sa jagodama i kokosom


Sastojci
    PODLOGA: 100 ml mlijeka
    80 g bijele čokolade
    150 g kokosa
    100 g margarina
    120 g šećera u prahu
    KREMA: 500 ml mlijeka
    1 puding od vanilije
    2 žlice gustina
    4 žlice šećera u prahu
    50 g margarina
    500 ml vrhnja za šlag
    1 kremfix
    300 g jagoda

Priprema

    1.

    PODLOGA: Ugrijati mlijeko, dodati margarin te na laganoj vatri miješati dok se margarin ne otopi (paziti da ne prokuha).

    Bijelu čokoladu otopiti na pari sa 3 žlice vrhnja za šlag. Kada se čokolada otopi, maknuti sa vatre te joj dodati margarin, dobro izmiješati pa dodati kokos izmiješan sa šećerom.

    Sve dobro sjediniti pa ravnomjerno rasporediti na kalup obložen papirom za pečenje.

    Promjer kalupa je 28 cm.

    

    KREMA: Mlijeko staviti da prokuha, puding, gustin i šećer u prahu sjediniti u malo mlijeka.

    U prokuhano mlijeko uliti puding te skuhati gustu kremu, ohladiti ju pa u mlaku dodati margarin.

    Kada se krema skroz ohladi, uliti u nju vrhnje za šlag, dodati kremfix te miksati dok ne dobijemo lijepu kremu.

    Jagode oprati, isjeći na kolutiče te ih posipati sa malo šećera u prahu i kokosom.

    

    Pola kreme staviti na podlogu, rasporediti jagode pa drugu polovicu kreme.

    Ukrasiti sa kokosom i izribanom bijelom čokoladom.

    Posluživanje

    Tortu dobro ohladiti.

    Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar