
Sastojci
patlidzani
so
maslinovo ulje
origano
Priprema
1.
Patlidzane isijeci na deblje kriske(1-1,5 cm) okrugle ili duguljaste.
Ako je vrsta “gorkog”patlidzana posoliti kriske i ostaviti da pusti vodu.Lagano ocijediti,isprati i posusiti.
Ja koristim velike okrugle patlidzane,koji nisu gorki pa preskacem ovu proceduru.
2.
U veliki pleh od rerne staviti pek papir,pa ga dobro nauljiti maslinovim uljem.
Poredati fette(kriske)patlidzana, osoliti(koristi solnicu sa rupicama) posuti suhim origanom,te u tankom mlazu preliti maslinovim uljem.
3.
Staviti da se pece u zagrijanu pecnicu,pa kada porumeni sa jedne strane,okrenuti ih i peci dok ne budu mekani(za probu probosti cackalicom )
Izvaditi na platu,malo prohladiti pa prekriti prozirnom folijom da se ne presuse.
Posluživanje
Koristiti za razlicite namjene kako je navedeno u uvodu
Ovako pripremljen patlidzan se dobro odrzi u frizideru nekoliko dana.Nisam zamrzavala,ali pretpostavljam da je moguce.
Prijatno !
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar