Ja sam sigurna da postoji mnogo recepata na ovu temu, ali ovaj je poseban, našla sam ga u knjižici moje mame, koju je ona dobila od svoje mame,mali porodični recept. Brz fin i neodooooljivo ukusan. Za sve ljubitelje čokoladnih slastica sa voćnim punjenjem!
Sastojci za 6 osoba
2 čaše jogurta
2 čaše šećera
3 čaše brašna
1/2 čaše kakaa
1 čaša ulja
2 jaja
1/2 praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
300-400 gr džema po želji
2 kašikice mješavine začina za medenjake
150 gr čokolade za kuhanje
16 kašika ulja
Priprema
1.
Napomena :D
Mjera za čašu je čaša od jogurta :)
2.
Jaja jogurt ulje pomiješati mikserom da se ujednačni, dodati šećer i kakao pa sve ponovo doobro miješati dok se šećer ne sjedini, zatim dodati pola praška za pecivo i sodu i mješavinu začina za medenjake miješati dok dodajemo jednu po jednu čašu brašna.
3.
Pola smjese za koru izliti u pleh od prilike 20x30 cm.Peći na 180 stepeni dok se tijesto ne digne i napravi se korica ( da se u pola ispeče).
4.
Kada se korica napravi, izvaditi, premazati džemom i dodati drugu polovicu tijesta, sve još peći od prilike 20-30 minuta na 180 stepeni (vrijeme zavisi od pećnice do pećnice)
5.
Dok se kolač peče na pari otopiti čokoladu sa 16 kašika ulja.
6.
Kada kolač bude gotov, izvaditi i po želji opet tanko premazati džemom, prohladiti i premazati otopljenom čokoladom, staviti u frižider dok se glazura ne stisne, a kolač potpuno ohladi.
7.
Zadnji korak je isjeć na fine šnite i doooobrooo se najesti, naravno uživati :D
Posluživanje
Poslužiti uz trač partiju sa kafom, kada vas subotom posjete prijateljice :) Idealan da zasladi sve susjedske pikanterije :D Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
srijeda, 1. srpnja 2015.
Home »
Recepti za slatka jela
» MEDENO MEDENO SRCE: Brzi kolač,mjere izražene u čašama radi lakše pripreme :)
0 komentari:
Objavi komentar