petak, 10. srpnja 2015.

PROLJETNE POLICE OD KROMPIRA

Police od krumpira jelo su koje je fino u svako doba godine, a proljeće u zraku, a i ono u vrtu daje im samo jedan dodatno fini štih.


POTREBNO:

10 krumpira
150 g suhe slanine
3-4 mlada luka
1 žličica crvene mljevene paprike
100 g maslaca
Za preljev: 4 žlice kiselog vrhnja, 1 češanj češnjaka, žlica vlasca

PRIPREMA:

Krumpir dobro oprati, posušiti ubrusom i prerezati po pola. Svaku policu prerezanom stranom lagano premazati otopljenim maslacom i posipati paprikom.
Slaninu sitno i tanko narezati na male kockice.
Za preljev pomiješati kiselo vrhnje, sitno sjeckani češnjak i vlasac.
Za početak police poredati prerezanom stranom prema dolje u lim na papir za pečenje i peći u pećnici na 170ºC 15 min. Okrenuti tada police na drugu stranu, rasporediti na svaku policu malo slanine i preko toga po žlicu umaka od vrhnja. Vratiti u pećnicu i peći još narednih 20-tak minuta. Police su gotove kada se slanina lijepo zapeče, a krumpir bude zlatno žuti. Treba imati na umu da ako je krumpir dosta velik i krupan, tada će mu trebati duže se ispeče pa prilagodite, odnosno produžite vrijeme pečenja.
Pečene police od krumipira izvaditi iz pećnice i obilno posipati sitno sjecakim mladim lukom.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar