srijeda, 8. srpnja 2015.

BAMBINO KOCKE

Bogate krem kocke sa Plazma keksom za malu i veliku decu. Bogatog ukusa, bogatih sastojaka, brze pripreme. 


Sastojci

    Podloga
    150 g keksa*

    Osnovna krema
    7 dl mleka
    3 dl tečne slatke pavlake
    150 g šećera
    1 kesica vanilin šećera
    3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake**
    10 g mlevenog želatina
    100 g maslaca

    Za tamniji sloj
    300 g mlevenog keksa***
    100 g mlevenih pečenih lešnika
    2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija****

    Za beli sloj
    100 g bele čokolade
    200 g kisele pavlake

    Glazura
    100 g čokolade za kuvanje
    1 dl tečne slatke pavlake
    1 kašičica instant kafe


Priprema

    Da, dosta različitih sastojaka za jedan kolač. Ali se zato bez pečenja dobije preko 2,5 kg kolača u obliku 24 guste, kremaste kocke, bogatog ukusa. Može se izraditi i kao torta.

    Osnovna krema
    1.

    Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mleka.

    Preostalih 4 dl mleka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja.

    Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.

    Dodati maslac i nastaviti sa zagrevanjem dok se maslac ne poveže sa smesom.

    Za tamni sloj
    1.

    Odmeriti mleveni keks, lešnike i džem ili slatku pavlaku. Dodati 600 g osnovne kreme i izmešati mikserom.
    2.

    Za beli sloj
    3.

    U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu belu čokoadu i mešati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku.

    Slaganje
    1.

    Keks namakati u mleko ili skuvanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda.

    Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati.

    Naneti beli sloj skoro do ivica i pažljivo poravnati , jer je mekan i preliva se preko ivica.

    Ostaviti preko noći u frižideru.

    Glazura
    1.

    Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.

    Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrejati skoro do ključanja. Umešati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača.

    Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.
    2.

    Napomene:

    

    1.* Koristila sam Plazma keks (jedno manje pakovanje)

    2. ** Umesto pudinga, može se koristiti 120 g skroba (gustina) uz dodatak esencije vanile ili još jednog vailin šećera.

    3. *** Koristila sam mleveni Plazma keks

    4. **** Radila sam sa slatkom pavlakom, po želji degustatora koji ne voli džemove u kolačima, mada je ukus intenzivniji i meni mnogo lepši sa džemom od kajsija.

    5. Umesto milerama može se koristiti kisela pavlaka sa 20 % mlečne masti.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar