Šareni pileći ražnjići jelo su koje ćete zavoljeti na prvi pogled, dok će vam već prvim zalogajem postati jasno da ste napravili fenomenalan ručak fantastičnog okusa i savršene sočnosti kojemu ćete se vrlo često vraćati i za koji će se uvijek tražiti bar komadić više. Ako ste možda pomislili kako je ovo nešto komplicirano, varate se, nastavite čitati pa ćete se uvjeriti u jednostavnost postupka.
Potrebno: (za 20 ražnjića)
1 file pilećih prsa
150 g tanko rezane pancete
1 tikvica srednje veličine
vegeta, papar, sol
štapići za ražnjiće
Priprema:
Od filea načiniti po 4 veća odreska koja treba dobro utanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovce raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobivene odreske nakapati sa malo ulja i posoliti.
Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke šnitice.
Na svaki odrezak složiti po 2 šnite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice. Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolice.
Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavici ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po 3-4 minute na doista jakoj temperaturi.
Poslužiti uz prilog po želji i salatu.
Izvor: recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar