petak, 10. srpnja 2015.

ŠARENI PILEĆI RAŽNJIĆI

Šareni pileći ražnjići jelo su koje ćete zavoljeti na prvi pogled, dok će vam već prvim zalogajem postati jasno da ste napravili fenomenalan ručak fantastičnog okusa i savršene sočnosti kojemu ćete se vrlo često vraćati i za koji će se uvijek tražiti bar komadić više. Ako ste možda pomislili kako je ovo nešto komplicirano, varate se, nastavite čitati pa ćete se uvjeriti u jednostavnost postupka.



Potrebno: (za 20 ražnjića)

1 file pilećih prsa
150 g tanko rezane pancete
1 tikvica srednje veličine
vegeta, papar, sol
štapići za ražnjiće

Priprema:

Od filea načiniti po 4 veća odreska koja treba dobro utanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovce raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobivene odreske nakapati sa malo ulja i posoliti.
Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke šnitice.
Na svaki odrezak složiti po 2 šnite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice.  Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolice.
Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavici ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po 3-4 minute na doista jakoj temperaturi.
Poslužiti uz prilog po želji i salatu.
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar