srijeda, 15. srpnja 2015.

NAJBOLJA SLADOLED TORTA IKADA!!!

savršena krema od vanilije i čokolade, kad zaledite ima okus pravog sladoleda !!!



Sastojci
tijesto
10 bjelanjaka
10 žlica šećera
10 žlica brašna
krema od vanilije
2 pudinga od vanilije
3 dcl vode
9 žlica šećera
1 van. šećer
par kapi arome vanilije
150g margarina za kreme
5 žumanjaka
krema od čokolade
2 pudinga od čokolade
3 dcl vode
9 žlica šećera
150g margarina za kreme
5 žumanjaka

Priprema
1.
Biskvit:
Bjelanjke ulupat u čvrsti snijeg dodat im šećer, još malo miksat, odložit mikser i pjenjačom umutit PROSIJANO brašno.
Kalup 26 cm obložit papirom za pećenje, ulit smjesu bjelanjaka i peć u UGRIJANOJ pećnici na 160°C oko 30-ak min. (zavisi od pećnice, tijesto vam mora ostat svijetlo).
Biskvit OHLADIT.
2.
Krema vanilija:
Stavite kuhat 3 dcl vode odmah dodajte šećer, vanilin šećer i puding od vanilije, miješajte (ja to radim mikserom) dok se smjesa ne zgusne (dok jednom ne prokuha), maknite s vatre, odmah dodajte žumanje i vratite još sekundu na vatru da još jednom prokuha (uz STALNO miješanje).
Kremu ostavite da se skroz ohladi.
3.
Krema čokolada:
Ponovite isti postupak, samo nemojte dodat vanilin šećer.
Ostavite kremu da se OHLADI.
4.
U hladne kreme umiješajte po 150g margarina.
(ja margarin ne izradim prije, držim ga na sobnoj temperaturi narežem na manje komadiće, dodam u kremu i duuuugo miksam mikserom dok se sve lijepo ne poveže.....vi, naravno, možete margarin izradit posebno i dodat ga u kremu)
5.
Biskvit prerežite na pola.
Jedan dio stavite na tacnu oko njega stavite obruč od torte, natopite ga  vrućim mlijekom u koje ste dodali malo ruma, biskvit malo nabockajte čačkalicom da bolje upije...pričekajte da biskvit upije, namažite vanila kremu.
Poklopite drugim dijelom biskvita kojeg ste isto natopili mlijekom i namažite čoko kremu.
Ostavite preko noći da se stegne u frižideru...prije posluživanja tortu bi najbolje bilo stavit malo u zamrzivač, najukusnija je kad je jako hladna.
6.
Ako vam je mjera od 10 jaja puno biskvita... slobodno ispecite biskvit od 5 jaja, 5 žlica šećera i 5 žlica brašna, nemojte ga prepolovit...ostavite ga na dno kalupa natopite i namažite kreme.

Posluživanje
Samo jedna mala napomena...nedavno sam pravila ovu Yupieyinu torticu i oduševila me kora od bjelanjaka...probala sam tu koru i na ovu tortu i odlična je :)
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar