Uz ovo izuzetno ukusno jelo poslužite krompir pire i svežu salatu.
par pilećeg belog mesa
100 g kečapa
100 g senfa
200 g kačkavalja
200 g šunkarice (može i suvi vrat)
3 jajeta
malo brašna
prezle
so
Priprema
1. Meso iseći na tanje filete pa ih lagano malo izlupati tučkom.
Zatim posoliti, namazati senfom, poređati tanje parčiće suhomesnatog.
Odozgo staviti malo kečapa, pa listove kačkavalja (dva tanja listića su
dovoljna) i preklopiti filovano meso.
2. Ukoliko niste sigurni da fil neće ispasti, spojite čačkalicama koje ćete izvaditi kad se meso isprži.
3. Izlupajte u tanjiru jaja pa ih malo posolite. U drugi tanjir
sipajte malo brašna, a u treći prezle. Meso uvaljajte u brašno, pa u
jaja i na kraju u prezle. Pržite u dubokom ulju da porumeni sa obe
strane. Gotovo meso vadite rešetkastom kašikom na tanjir na koji ste
prethodno stavili salvete da upije višak masnoće.
0 komentari:
Objavi komentar