četvrtak, 19. veljače 2015.

ROLOVANO PILEĆE MESO

Uz ovo izuzetno ukusno jelo poslužite krompir pire i svežu salatu. 

 
     Sastojci
par pilećeg belog mesa
100 g kečapa
100 g senfa
200 g kačkavalja
200 g šunkarice (može i suvi vrat)
3 jajeta
malo brašna
prezle
so

Priprema

1. Meso iseći na tanje filete pa ih lagano malo izlupati tučkom. Zatim posoliti, namazati senfom, poređati tanje parčiće suhomesnatog. Odozgo staviti malo kečapa, pa listove kačkavalja (dva tanja listića su dovoljna) i preklopiti filovano meso.
2. Ukoliko niste sigurni da fil neće ispasti, spojite čačkalicama koje ćete izvaditi kad se meso isprži.
3. Izlupajte u tanjiru jaja pa ih malo posolite. U drugi tanjir sipajte malo brašna, a u treći prezle. Meso uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite u dubokom ulju da porumeni sa obe strane. Gotovo meso vadite rešetkastom kašikom na  tanjir na koji ste prethodno stavili salvete da upije višak masnoće.
Izvor: Kod bake u gostima / zenskikutak.rs

0 komentari:

Objavi komentar