Stara, dobro poznata poslastica, koju svi obožavamo!
Vreme pripreme: 50 minuta
Sastojci:
-1 kg višanja očišćenih od koštice
-300 grama šećera
-5 ravnih supenih kašika griza
-1/2 kg tankih gotovih kora za pitu
-malo ulja i 1/2 L vode
Priprema: Višnje pošećeriti i ostaviti malo da
odstoje dok se šećer ne otopi, zatim ih posuti grizom i odmah početi sa
pripremom. Tri kore složiti jednu na drugu, blago ih poprskati uljem pa
ih bogato posuti višnjama. Tako pripremljene kore uviti
u rolat, po dužini koja odgovara veličini pleha. Od pola kilograma kora
dobiju se 4 rolata. Poželjno je krajnji deo kore negde oko 10cm ne
posipati višnjamazbog lakšeg umotavanja u rolat.
Rolate složiti u blago uljem podmazan pleh, malo ih poprskati uljem i
peći na 200 C° u prethodno zagrejanoj rerni (pečenje traje između 30 i
40 minuta). Kad kore lepo porumene, pitu dobro poprskati blago
zašećerenom vodom pa pokriti aluminijuskom folijom i još malo vratiti u
rernu. Pečenu pitu tako pokrivenu folijom prohladiti i iseći na rolate,
debljine oko 1,5 do 2cm. Služiti posutu prah šećerom ili cimetom, po
želji.
Prijatno!
Izvor recepta: recepti.org/ onaportal.rs
Izvor fotogarfije: crtaci.org
Prijatno!
Izvor recepta: recepti.org/ onaportal.rs
Izvor fotogarfije: crtaci.org
0 komentari:
Objavi komentar