srijeda, 18. veljače 2015.

PITA OD JABUKA: Recept prikladan i za apsolutne početnike

pita-od-jabuka

Sastojci:
    ● 500 g tankih kora za gibanicu
    ● 1200 g jabuka
    ● 200 g šećera
    ● 3 supene kašike griza
    ● 1/2 kesice cimeta
    ● ulje
    ● 1 dl kisele vode
Priprema:
Jabuke oguliti i izrendati. Pomešati šećer, griz i cimet.
Preko kore posuti malo jabuka, a zatim smjesu šećera, griza i cimeta te poprskati malo uljem.
Presaviti koru i uviti u rolnu. Postupak ponavljati dok ima kora.
Redati u pouljenu tepsiju, poprskati malo kiselom vodom, narezati (najbolje rezačem za pizzu) i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Peći na 220 C dok ne porumeni.
Izvor: doznajemo.com

0 komentari:

Objavi komentar