Za sve ljubitelje kremastih i laganih kolača... malo
sam experimentisala sa receptom za ovaj kolač i toliko je dobar, da
ukoliko ga isprobate, ubrzo ćete ponovo poželeti da ga napravite za
svoje ukućane ili goste.
Sastojci
ZA KORU
-
1 čaša (od 2 dl)
mleka
-
1 čaša
šećera
-
1 čaša
ulja
-
4 kašike
kakaoa
-
2
jaja
-
1 čaša
brašna
-
1
pr. za pecivo
-
1
vanilin šećer
ZA KREM
-
5 dl
mleka
-
1
puding od vanile
-
3 kašike
šećera
-
3 kašike
griza
-
1 kašika
arome vanile
-
125 gr
margarina
ZA ŠLAG
-
2 kesice
šlaga
-
2 dl
mleka
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
/slika/2128929/
Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao pa podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer. Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).
Pleh treba biti dim. oko 20x30cm.
-
2
/slika/2128935/
Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.
-
3
/slika/2128941/
Za krem od mleka odvojte malo
mleka i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome
ste dodali šećer i ekstrakt od vanile. Kada dobije potrebnu gustinu,
sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite
mikserom. Krem nanesite na koru. Preko krema nanesite umućen šlag a
preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar