Sastojci
Za tijesto:
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 2 žlice mlijeka
- 40 g maslaca
- 1 Rum šećer
- 1 žlica Oštrog brašna (15 g)
- 1 žlica kakaa u prahu (10 g)
- 50 g mljevenih badema
Za kremu:
- 150 g čokolade
- 500 ml vode
- 1 Krema za kremšnite
Za dekoraciju::
- 200 ml vode
- 2 Šlag pjene
- kakao ili čokolada za ukrašavanje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
-
2
Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
-
3
Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg.
-
4
Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
-
5
Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
-
6
Čokoladu otopite na pari.
-
7
U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
-
8
Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
-
9
Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
-
10
Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
-
11
U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
-
12
Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
-
13
Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima.
Savjet
Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.izvor: http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar