četvrtak, 26. veljače 2015.

SLANCI - MEKANI I NEODOLJIVI

Imam jedan odlican recept za slance koji sam pre objavila ali ovaj je jos bolji. Obadva recepta su orginalna.

Sastojci

  •   600 gr brasna
  •   30 gr svezeg kvasca
  •   300 ml mleka
  •   1 zlica secera
  •   1 zlica soli
  •   100 ml ulja
  •   salc-preliv
  •   50 ml vode
  •   2 zlice brasna
  •   pola zlicice soli

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U mlako mleko izdrobite kvasac, dodajte secer. Ostavite da odradi
  2. 2
    U posudu za mesanje dodajte vise od polovinu brasna, so,100 ml ulja, nadosli kvasac. Dobro izradite testo, dodajte ostatak brasna i umesite glatko testo. Prekrijte posudi. Ostavite da se testo udvostruci
  3. 3
    Nadoslo testo premesite i podelite na 15 loptica. Svaku lopticu malo nauljite i pustite da odmaraju 5 minuta. Svaku lopticu razvucite malo u valjak a zatim oklagijom razvaljajet sto tanje, sirine 10 cm a duzine 20 cm. Umotajte kao pekarsku kiflu/stapice. Slozite u nauljen pleh ili oblozen pek - papirom.
  4. 4
    Odma ukopcajte rernu na 220 stepeni i neka slanci odmaraju dok se rerna greje. Slance premazite zumancetom, umucenim jajetom ili otopljenim puterom.
  5. 5
    Pecite slance u zagrejanoj pecnici. Kad pocnu da rumene izvadite iz pecnice i isarajte/naprskajte prstima prelivom. Vratite u pecnicu da se ispeku do kraja. Za salc umutite vodu, brasno i so u glatku smesu.
    Izvor: coolinarika.com / eva-mil

0 komentari:

Objavi komentar