Imam jedan odlican recept za slance koji sam pre objavila ali ovaj je jos bolji. Obadva recepta su orginalna.
Sastojci
-
600 gr brasna
-
30 gr svezeg kvasca
-
300 ml mleka
-
1 zlica secera
-
1 zlica soli
-
100 ml ulja
-
salc-preliv
-
50 ml vode
-
2 zlice brasna
-
pola zlicice soli
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
U mlako mleko izdrobite kvasac, dodajte secer. Ostavite da odradi
-
2
U posudu za mesanje dodajte vise
od polovinu brasna, so,100 ml ulja, nadosli kvasac. Dobro izradite
testo, dodajte ostatak brasna i umesite glatko testo. Prekrijte posudi.
Ostavite da se testo udvostruci
-
3
Nadoslo testo premesite i
podelite na 15 loptica. Svaku lopticu malo nauljite i pustite da odmaraju
5 minuta. Svaku lopticu razvucite malo u valjak a zatim oklagijom
razvaljajet sto tanje, sirine 10 cm a duzine 20 cm. Umotajte kao
pekarsku kiflu/stapice. Slozite u nauljen pleh ili oblozen pek -
papirom.
-
4
Odma ukopcajte rernu na 220
stepeni i neka slanci odmaraju dok se rerna greje. Slance premazite
zumancetom, umucenim jajetom ili otopljenim puterom.
-
5
Pecite slance u zagrejanoj
pecnici. Kad pocnu da rumene izvadite iz pecnice i isarajte/naprskajte
prstima prelivom. Vratite u pecnicu da se ispeku do kraja. Za salc
umutite vodu, brasno i so u glatku smesu.
Izvor:
coolinarika.com / eva-mil
0 komentari:
Objavi komentar