Sastojci:
- 4 jaja
- 240 g čokolade
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 170 stepeni. Nauljite pleh prečnika 15-18 cm.
2. Neka jaja budu sobne temperature. Razdvojte žumanca i bjelanca. Čokoladu sitno isjeckajte.
3. Čokoladu otopite na pari.
4. Bjelanca umutite u čvrst šam.
5. Pomešajte otopljenu čokoladu i žumanca.
6. Smjesi sa čokoladom dodajte pažljivo polovinu šama i polako promješajte.
7. Postepeno dodajte i ostatak šama i sve pažljivo promješajte kako bjelanca ne bi spala.
8. Smjesu sipajte u kalup. Blago udarite kalupom o podlogu da izađu mehurići.
9. Pecite kolač oko 30-40 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa. Ne brinite ako je kolač ispucao i smanjio volumen.
Izvor: pressonline.rs / magazin.ba
0 komentari:
Objavi komentar