petak, 27. veljače 2015.

PITA SA JABUKAMA,CIMETOM I GROŽĐICAMA

Najsočnija pita koju sam jela, oduševit će vas okus i miris ove fine pite, probajte :)

Najsočnija pita od jabuka... :)

Sastojci

  •  195 ml maslaca (otopljenog)
  •  195 ml toplog mlijeka
  •  3 kom jaja (sobne temperature)
  •  195 gr šećera
  •  225 gr glatkog brašna
  •  2 žličice praška za pecivo
  •  3 kom vanilin šećera
  •  3 žlice ulja
  • NADJEV:

  •  1,5 kg jabuka
  •  100 gr šećera
  •   sok od pola limuna
  •  7-8 žlica krušnih mrvica da se nadjev zgusne
  •  4-5 žličica cimeta (ja stavim malo više)
  •  oko 100 gr grožđica
  •  malo šećera u prahu za posipanje pite
  •  7-8 žličica pekmeza od marelice

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Sastojci i priprema tijesta je ista kao kod moje pite od sira, pa samo napravite sve po tim uputama. (Sastojci i postupak u receptu: Pita od sira, grožđica i cimeta)
    NAPOMENA: Tijesto mi je ovdje malo tanje jer sam stavila žličicu manje praška za pecivo, najbolje je staviti dvije žličice.
  2. 2
    Kada ste pripremili smjesu za tijesto, zamastite sa maslacem posudu u kojoj ćete peći i pospite ju brašnom, veći dio tijesta ulijte i pecite 20-ak minuta.
  3. 3
    Nadjev: Jabuke operite, ogulite i naribajte, oko 20-ak minuta ih na lagaanoj vatri dinstajte, nakon 15-ak minuta dodajte sok od pola limuna, šećer, krušne mrvice i sve dobro izmiješajte, pred kraj dodajte grožđice i cimet, pustite da se nadjev 5 minuta ohladi pa dodajte oko 7 žličica domaćeg pekmeza od marelice, sve dobro promiješajte, nadjev stavite preko tijesta, na nadjev ostatak tijesta ( ako vam se bude činio pregust, slobodno dodajte 3-4 žlice ulja da ga malo razrijedite) i pecite još sve skupa oko 35 minuta dok vam tijesto ne dobije finu rumenu boju.

Posluživanje

Pospite ju šećerom u prahu i poslužite uz čaj ili kavu. :)
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar