Najsočnija pita koju sam jela, oduševit će vas okus i miris ove fine pite, probajte :)
Sastojci
-
195 ml
maslaca (otopljenog)
-
195 ml
toplog mlijeka
-
3 kom
jaja (sobne temperature)
-
195 gr
šećera
-
225 gr
glatkog brašna
-
2 žličice
praška za pecivo
-
3 kom
vanilin šećera
-
3 žlice
ulja
NADJEV:
-
1,5 kg
jabuka
-
100 gr
šećera
-
sok od pola limuna
-
7-8
žlica krušnih mrvica da se nadjev zgusne
-
4-5
žličica cimeta (ja stavim malo više)
-
oko 100 gr
grožđica
-
malo
šećera u prahu za posipanje pite
-
7-8
žličica pekmeza od marelice
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Sastojci i priprema tijesta je ista kao kod moje pite od sira, pa samo napravite sve po tim uputama. (Sastojci i postupak u receptu: Pita od sira, grožđica i cimeta)
NAPOMENA: Tijesto mi je ovdje malo tanje jer sam stavila žličicu manje praška za pecivo, najbolje je staviti dvije žličice.
-
2
Kada ste pripremili smjesu za
tijesto, zamastite sa maslacem posudu u kojoj ćete peći i pospite ju
brašnom, veći dio tijesta ulijte i pecite 20-ak minuta.
-
3
Nadjev: Jabuke
operite, ogulite i naribajte, oko 20-ak minuta ih na lagaanoj vatri
dinstajte, nakon 15-ak minuta dodajte sok od pola limuna, šećer, krušne
mrvice i sve dobro izmiješajte, pred kraj dodajte grožđice i cimet,
pustite da se nadjev 5 minuta ohladi pa dodajte oko 7 žličica domaćeg
pekmeza od marelice, sve dobro promiješajte, nadjev stavite preko
tijesta, na nadjev ostatak tijesta ( ako vam se bude činio pregust,
slobodno dodajte 3-4 žlice ulja da ga malo razrijedite) i pecite još sve
skupa oko 35 minuta dok vam tijesto ne dobije finu rumenu boju.
Posluživanje
Pospite ju šećerom u prahu i poslužite uz čaj ili kavu. :)
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar