srijeda, 25. veljače 2015.

PUNJENI KROMPIR

Vrlo efektno, ako želite da ga iznesete pred goste, a opet , toooooliko jednostavno da ga možete spremiti i za običan ručak...

  Punjeni krompir 

Sastojci

  •  2
    krompira , veća
  •  150g
    slanine
  •  150g
    sira , po želji
  •  1 kockica
    margarina ili maslaca
  •  malo
    Kukuruza šećerca
  •  
    soli, origana...i sl. po ukusu
  •  
    majoneza , za dekoraciju

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Krompir skuvati u ljusci (paziti da se ne prekuva da se ne bi raspao).  Kad je ohlađen, oljuštiti ga i prepoloviti na dva dela. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i ostaviti je za punjenje.
  2. 2
    Slaninu iseckati i ispržiti u sopstvenoj masnoći. Dodati kukuruz, propržiti. 
  3. 3
    Dodati izmrvljenu sredinu krompira i izdrobljeni sir. Začiniti po ukusu i lepo izmešati.
  4. 4
    Svaki izdubljeni krompir malo posoliti i puniti smesom. Odozgo , na svaki stavite komadić maslaca ili margarina.
  5. 5
    Pecite u prethodno zagrejanoj rerni , na 180 C, dok ne porumene.

Posluživanje

Dosadilo mi je da ponavljam da možda već postoji sličan recept... ma sigurno postoji ! Odavno je postalo nemoguće , na ovim stranama, objaviti nešto potpuno originalno...

0 komentari:

Objavi komentar