utorak, 24. veljače 2015.

EKSPRESNI KOLAČ SA JABUKAMA

Ovaj kolač vraća me u djetinjstvo. Mama ga je često pripremala i sada je ponovno došao red na njega, svakako probajte!
Ekspresni kolač od jabuka

Sastojci

  •  Biskvit: 6 jaja
  •   6 žlica šećera
  •   6 žlica brašna
  •   malo Dolcela praška za pecivo
  •  Nadjev: 1 kg jabuka
  •   6 dcl vode
  •   30 dag šećera
  •   2 Dolcela pudinga od vanilije
  •   2 vrečice Dolcela šlag hit (priprema s vodom)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Biskvit: pjenasto umutiti bjelanjke, dodati šećer, miksati dok se ne otopi, dodati žutanjke i na kraju lagano umiješati brašno s malo praška za pecivo. Peći u tepsiji veličine 40 x 25 cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva cca 10 min.
  2. 2
    Nadjev: oguljene i naribane jabuke kuhati u 6 dcl vode i 30 dag šećera dok ne omekšaju. Dok smjesa zavrije ja ih kuham još otprilike 10 min. Kuhane jabuke dobro ocijediti i posložiti ih po biskvitu. Odvojite dio soka i najprije ga malo prohladite pa u njemu razradite 2 pudinga od vanilije. Ukuhajte u ostatak soka. Gotov puding odma prelijte preko jabuka. Ohlađeni kolač premažite sa šlagom.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar