Pita ....al bas pita ...njami volim pite !
Sastojci
- 700g mekoga brasna
- 1supena kasika soli
- 1supena kasika ulja
- mlake vode po potrebi
- Nadjev:
- 600g fasiranog mesa
- 1mala kasika soli (ili malo vise po zelji)
- 1mala kasicica crnog bibera
- 1 glavica crnog luka
- 100ml vode
- 1 supena kasika ulja
- Za podmazivanje kora:
- 150ml ulja
- 150g putera
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
- 1 /slika/2052701/
Od brasna i ostali sastojka zamjesiti tjesto za pitu u tri jufke pomastiti ih malo sa uljam odozgo .
I ostaviti da odmaraju nekih pola sata.
U maloj serpici rastopiti puter i ulje.
- 2 /slika/2052707/
Dok tjesto odmara pripremiti nadjev :
isjeckati sitno crni luk staviti ga u zdjelu sa vodom ,so,biber, jedna supena kasika ulja i fasirano meso
sve zajedno dobro promjesati i sastaviti.
- 3 /slika/2052711/
Rastanjiti jufki oklagijom kao na slici.
- 4 /slika/2052713/
Podmazati rastopljenim puterom i uljem.
- 5 /slika/2052717/
Razvlaciti koru rukama po stolu koliko vam ona dozvoljava.
- 6 /slika/2052719/
Zatim staviti pripremljeno meso sa strana stola na jufku i poklopiti pa opet poprskati sa puterom.
- 7 /slika/2052721/
Zarolati je pomocu carsafa (ja radim na carsaf)
sa obje strane.
- 8 /slika/2052723/
Slagati je u podmazanom plehu.
- 9 /slika/2052729/
Pitu peci u dobro zagrejanoj pecnici na 200°
Posluživanje
Uz casu jogurta ...divota prava !
prijatno!coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar