subota, 28. veljače 2015.

RAFAELO KUGLICE

Ko ih ne voli, mmm, Rafaelo kuglice i u domaćoj verziji (posne ili ne ) jednako su neodoljive…


Sastojci

  •  1 dcl vode
  •  200 g šećera u prahu
  •  125 g margarina
  •  250 g (sojinog-ako zelite posno) mlijeka u prahu
  •  250 g kokosa
  •  50 g badema

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Staviti da vri na srednje jakoj vatri par minuta uz stalno miješanje 1 dcl vode, 200 g šećera u prahu , pola margarina,pa kuvati dok se sve na rastopi. Kad se sve rastopilo dodati 250 g mlijeka u prahu i 200 g kokosa. Dobro izmješati i ostaviti da se ohladi.
  2. 2
    Popariti 50 g badema i oguliti ih. Ovo je najlakše uraditi tako što ćete u staklenu zdjelu staviti bademe i preliti ih vodom pa ih staviti na 1-2 min u mikrotalasnu. Posle ih isprati hladnom vodom i vidjete ćete kako će se lako guliti. Samo ih pritisnete prstima i oni izlete iz opne.
  3. 3
    Od ohlađene mase uzimati otprilike po supenu kašiku, u svaku staviti po jedan badem i napraviti kuglicu koju treba uvaljati u kokos, onih preostalih 50 g je sasvim dovoljno, a kuglice koje se dobiju su otprilike veličine oraha – zalogaji kojima se ne može odoljeti…
    (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar