Svi ih volimo, brzo i
jednostavno se prave. Možda vam mogu biti ideja šta da napravi danas…
Sastojci:
- 6 jaja
- 24 žlice šećera
- 2 vanilija šećera
- 250 gr maslaca
- 100 gr mljevenog petit beurre keksa
- 150 gr mljevenih oraha
- 100 gr čokolade za kuhanje
- pakovanje manjih oblatna
- limunov sok
- 300- 400 čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za kuhanje
Od iznad navedenih sastojaka treba pripremiti dvije kreme – žutu i smeđu.
- Priprema žute kreme:
Žumanjke na pari mikserom miješati sa
12 žlica šećera. Kada se krema ohladi dodati limonov sok (količina po
ukusu), kesicu vanilija šećera i omekšali maslac. Sve zajedno dobro
pomiješati.
- Priprema smeđe kreme:
Bjelanjke umutiti zajedno sa 12 žlica
šećera, dodati otopljenu čokoladu (100 gr) mljevene orahe, mljeveni keks
i kesicu vanilija šećera. Sve zajedno dobro pomiješati. Potom slagati
oblatnu: oblatna, jedan sloj žute kreme, oblatna i tako još jednom
postupak ponoviti. Oblatnu pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se
okusi prožmu.
Kada se kolač stisnuo, izrezati je na 3-4 dijela po dužini (širina ovisi o vašoj želji).
Vrhnje za kuhanje zagrijati i dodati
izlomljenu čokoladu (300-400 gr) i kuhati na laganoj vatri uz miješanje
dok se čokolada ne otopi.
Preporuka je oblatnu prije
premazivanja glazure ohladiti u hladnjaku te je potom premazivati sa
vrućom glazurom, jer tada bolje pirjanja uz oblatnu i glazura se odmah
suši
http://blog.neum-bih.com/sarena-oblatna / korisno.net
0 komentari:
Objavi komentar