četvrtak, 26. ožujka 2015.

PUNJENE ROLANE LAZANJE

Punjene lazanje.....Drugačije,fine...Isprobajte!

Punjene rolane lazanje

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  12 listova lazanji
  •   sol,papar po ukusu,maslinovo ulje
  •  3 češnja češnjaka
  •  50 dag mješanoga mljevenoga mesa
  •  1 žumanjak
  •  2 šake listova špinata(blitve,bosiljka ili slično)
  • bešamel;

  •  500 ml mlijeka
  •  1 lovorov list
  •  5 zrna papra
  •  1 mali luk
  •  1 grančica timijana
  •  2 grančice peršina
  •  4 dag maslaca
  •  4 dag glatkoga brašna
  •   muškatni oraščić,sol,papar
  •  10-15 dag naribanog tvrdog sira

Priprema

  1. 1 
    Ako radite sa suhim lazanjama -kuhajte ih oko 6 minuta u kipućoj vodi pa oplahnite.Ja sam radila sa svježima koje nije potrebno kuhati jer su mekane i savitljive.Za nadjev pomiješajte meso,žumanjak,češnjak i papar pa pomiješajte.U 300 ml mlijeka dodajte oprane začine,luk i začinsko bilje.Kratko prokuhajte pa procijedite.U posudi rastopite maslac,dodajte brašno i uz neprestano miješanje pripremite svijetlu zapršku.Maknite s vatre.Dodajte hladno mlijeko i mješajte,pa dodajte i mlijeko koje se kuhalo sa začinima.Posudu vratite na štednjak,ostavite da zakipi i još malo lagano kuhajte..Umak izmiksajte po potrebi da nastane glatka smjesa.U bešamel dodajte muškatni oraščić,posolite,popaprite i dodajte polovicu ribanoga sira.
  2. 2
    Špinat(blitvu,bosiljak ili slično...)operite i odrežite tvrde dijelove.Na svaki list lazanje stavite meso te gore posložite zelene listove.Posudu za složence namastite maslacem,a dno premažite s malo bešamela.Lazanje smotajte i složite u posudu jednu do druge.Prelijte bešamelom.
  3. 3 
    Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.Oko 15 minuta prije kraja pečenja pospite s preostalim sirom.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar