utorak, 31. ožujka 2015.

GRČKA POHANA FETA U SEZAMU S MEDOM

Neobicno fino jelo ,prava meza.Za ovaj recept izaberite kvalitetnu fetu ili sir iz salamure.Preliveno medom arija okusa..

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  250g kvalitetnog feta sira ili sira iz salamure
  •  2 jaja
  •  1žličica mljevene crvene paprike
  •  1žličica svjeze mljevenog papra
  •  80-100g brašna
  •  100g sezama
  •  4žlice cvjetnog meda

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pripremite fetu.
    Izvadite je iz salamure ,rasola i obrisite.Velicina komada fete nije bitna ali debljina ne smije biti veca od 1,5 cm.Odrezite fetu najurednije sto mozete.
  2. 2
    Jaja razbijte u dublju zdjelu istucite ih vilicom.
    U drugu zdjelicu stavite brasno ,mljevenu crvenu papriku i papar,promijesajte sve zajedno.U trecu zdjelicu stavite sezam.
    Fetu prvo uvaljajte u jaje zatim u mjesavinu brasna ,potnovo u jaje a potom u sezam .Ponavlajte postupak dok ne potrosite cijelu fetu.
  3. 3 
    Po originalnom receptu feta se przi u dubom ulju/maslinovom ,no gotovo isti efekt dobivate przeci je u teflon tavi s malo maslinovog ulja.
    Pecite je po par minuta sa jedne i druge strane dok ne dobije finu zlatnu boju.
    Ocijedite na kuhinjskom papiru.
  4. 4 
    Po potrebi otopite malo med ko nije tekuc ako je prelijte njime jos vrucu fetu.
    Izvor: coolinarika.com    (Mucika)

0 komentari:

Objavi komentar