ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

GRČKA JOGURT TORTA

Brzo, jednostavno, sočno, mirisno....uh šta volim Grčku kuhinju i slatkiše... ovo je jedan od njihovih tradicionalnih kolača...
Grčka jogurt torta...
Sastojci


 250gr maslaca
 2 šolje(2dcl) šećera
 4 jaja
 300gr grčkog jogurta
 1 šolja oštrog brašna
 1 šolja mekog brašna
 1 prašak za pecivo
 1 žličica korice limuna
 1 žličica korice naranče
 1 žličica vanili šećera

Priprema

Maslac sobne temperature dobro izmiksajte sa šećerom i vanili šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje miksajući minut između svakog dodavanja jaja. Sad umiksajte jogurt. Postepeno dodavajte brašno izmješano s praškom za pecivo i koricama limuna i naranči. Dobro izmiksajte da dobijete finu kremastu smjesu.

Kalup za tortu namastite i pobrašnite. Smjesu izlijte u kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite nekih 50-55 minuta. Provjerite štapićem. Ostavite u kalupu nekih 10 minuta, pa izvadite da vam se ohladi.
Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu ili limun glazurom. Poslužite uz neki fini umak od crvenog voća, a možete i samu.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar