petak, 13. ožujka 2015.

BEZE KVADRATIĆI SA ŠLAGOM I BIJELOM ČOKOLADOM

Tope se u ustima…
Beze kvadratići sa šlagom i bijelom čokoladom

Sastojci

  • Beze smjesa:

  •  4 bjelanjka
  •  250 g kristal šećera
  •  1 žlica instant kave
  •  100 g čokolade za kuhanje
  • Krema od šlaga:

  •  2 dl slatkog vrhnja
  •  2 žlice šećera u prahu
  •  1 kremfix
  •  1 vanilin šećer
  •  50 g bijele čokolade

Priprema

  1. Beze:
  2. 1
    Izmutiti bjelanjke u čvrst snijeg. Dodati šećer i kavu u prahu. Dobro izmiješati.
  3. 2
    Na papiru za pečenje nacrtati kvadratiće 8×8 (ja sam ih nacrtala 16 komada).
  4. 3
    Snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje i preko svakog kvadratića istisnite kremu u trakama.
  5. 4
    Zagrijte pećnicu na 50°C i pecite/sušite kvadratiće najmanje 2 sata. Vrata pećnice ostavite malo otvorena.
    Ja sam imala snijega za dva lima, pa sam prvo “nacrtala” kvadratiće, a onda sam ostatkom kreme punila lim za muffine koji sam prethodno obložila papirom za pečenje. Sušila sam ih istovremeno na dvije etaže i oba lima su se dovoljno osušila (za 2 i pol sata).
  6. 5
    Ugasite pećnicu i ostavite keksiće unutra.
  7. 6
    Nakon 15-20 minuta izvadite iz pećnice i pričekajte da se potpuno ohlade.
  8. 7 
    Čokoladu otopite na pari. Uklonite s vatre i svaki kvadratić/kružić uronite donjim dijelom u čokoladu. Odozgor pošpricajte kapljicama ili crtama čokolade. Ostavite da se čokolada osuši.
  9. Krema od šlaga:
  10. 1
    Istucite šlag od vrhnja, na pola vremena dodajte šećer u prahu, kremfix i vanilin šećer.
  11. 2
    Bijelu čokoladu otopite na pari, pa polagano dodajte šlagu.
  12. 3 
    Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje pa njome premažite jedan od dva keksića, a zatim spojite kvadratiće i kružiće.
    Ukrasite cvjetićima od iste kreme. 

0 komentari:

Objavi komentar