četvrtak, 19. ožujka 2015.

9 TRIKOVA KOJI ĆE SVAKU PROSTORIJU U VAŠEM DOMU UČINITI PROSTRANIJOM!

Nismo svi te sreće da živimo u kući ili stanu sa visokim stropovima ili “beskrajnim” prostorom, ali nekoliko jednostavnih trikova može transformisati bilo koju prostoriju u vašem domu u veoma prostranu sobu. Povećajte kvadraturu svog životnog prostora pomoću sledećih strategija uređenja.

Svjetlija zavjesa


Prozore “obucite” prozračnim, svijetlim zavjesama. To će omogućiti dnevnom svjetlu da se filtrira usljed čega će prostorija izgledati veće i svjetlije.

Boja zidova


Iako tamniji zidovi mogu izgledati privlačno i stvoriti ugodnu atmosferu, oni apsorbuju više svjetlosti usljed čega prostorija izgleda manje nego što to jeste. Upravo zbog toga se preporučuje da zidove farbate bojama kao što su krem, bež, svijetlo plava ili svijetlo siva kako bi se svjetlost reflektirala kroz cijelu prostoriju.

Namještaj


Napravite više prostora u bilo kojoj prostoriji vašeg doma pomoću multi-funkcionalnog namještaja. Komadi namještaja koji štede prostor, poput klub stolića sa prostorm za skladištenje ili kreveta sa ugrađenim ladicama, odličan su izbor.

Optička iluzija


Ogledala pomažu da se stvori osjećaj prostranosi reflektiranjem i širenjem svjetlosti kroz cijelu prostoriju. Grupišite manja ogledala na zidu ili koristite ogledalo koje se proteže od poda do sredine zida ili plafona.

Podignite stvari


I to bukalno! Namještaj odignut od poda, kao što je krevet sa nogama, privlači pažnju ka gore te “izlaže” više prostora na podu usljed čega prostorija izgleda veća nego što to zapravo i jeste.

Pop art


Da biste prostoriju napravili interesantnijom bez prenatrpavanja, dodajte jedno odvažno umjetničko djelo.

Čisti rez


Prostoriji ćete dati osjećaj otvorenosti ukoliko u nju “ubacite” prozirne dijelove namještaja i dekorativne detalje.

Police


Zamijenite glomazne ormariće i klasične police za knjige takozvanim plutajućim policama kako biste povećali dati prostor.

Grupisanje


Grupišite manje dekorativne objekte i posložite ih po boji. Na taj način prostorija izgleda čistije, organizovanije te se postiže opšti osjećaj harmonije.
Autor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar