četvrtak, 19. ožujka 2015.

DIVNE I JEFTINE OBLANDE

Stari recept iz mamine sveske,malo izmjenjen....Muzic odusevljen...

Sastojci

  •   2l mlijeka
  •   700gr secera
  •   2 kesice vanil secera
  •   cokolada u prahu
  •   i naravno pakovanje vecih oblandi

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Staviti u vecu serpu secer,vanilin secer i mlijeko da se kuva,mjesati dok ne prokuha.Kad prokuha prestati mjesati i smanjiti temperaturu.Kuvati odprilike 2 sata....Pred kraj neprestano mjesati dok se ne zgusne i ne dobije   lijepu boju karamela...Skloniti sa sporeta.
  2. 2
    Otvoriti oblande.
  3. 3
    Smjesu podjeliti na dva djela.U jedan sipati cokoladu u prahu(Kolicinski koliko vi zelite),a drugi dio ostaviti kakav jeste.
  4. 4
    Mazati jedan list oblande sa svjetlim filom(rupicasta strana),pa drugi list tamnim filom.Nastaviti tako dok se oblande ne potrose....
  5. 5
    Preko oblandi staviti samo jedmu vecu tacnu i tepsiju samo da se ne izvije gornji list,ali je nesto tesko jer bi fil onda iscurio.
  6. 6
    Inace oblande bi trebale prenociti pa se sutradan rezati,ali mi nismo mogli cekati do sutra....Sve u svemu samo je potrebno dobro ohladiti.Bar jedno 4-5 sati....
  7. 7
    Pojedene su brzinom svjetlosti od strane muzica,a naravno i mene same....Stvarno divne...
  8. 8
    Prijatno i uzivajte....
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar