subota, 21. ožujka 2015.

TETKIN KOLAČ(KOLAČ S ORASIMA)

U nasoj familiji i susjedstvu  kolac je poznat kao Tetkin Kolac, cesto je na stolu tim prije sto je vrlo vrlo izdasan a jako jednostavan za napraviti :)

Tetkin Kolac (Snite s orasima)

Sastojci

  • Kora / Biskvit / Tijesto

  •  3 jaja
  •  3 salice secera (sitnog)
  •  2 salice ulja
  •  5 salica prosijanog brasna (+1 prasak za pecivo)
  •  3 salice mljevenih oraha
  •  3 salice mlijeka
  •  1 vanilin secer
  •  1 zlica kakao praha
  •  1 salica =100 ml
  • Preliv

  •  5 zlica vode
  •  4 zlice secera
  •  100 gr putra
  •  100 gr cokolade
  •  4 salice oraha (grubo mljevenih)
  •  1 salica = 100 ml

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pecnicu zagrijati na 185 stupnjeva C, tepsijicu obloziti pekacim papriom ili jednostavno namazati i posuti krusnim mrvicama...

    Marija (braticeva zena) rekla je da za mjeru koristi salicu za kavu, ali kako je moj najdrazi rodjo bacio bas tu salicu u smece nisam sigurna ni kolika salica treba biti. A rodju smo potajno zvali tetka jerBo i on kao i moja mama samo baca stvari :)

    Ja sam danas koristila salicu od 100ml, a kolac pekla u plehu/tepsiji od stednjaka.

    DakleM, da pocnemo...

    Izmiksati jaja sa secerom te dodati ulje i malo izmijesati.

    Prosijati brasno s praskom za pecivo i kakao prahom te dodati u gornju smjesu.

    Potom dodati i ostale namirnice; mljevene orahe, mlijeko i vanila secer.
  2. 2
    Preliti smjesu u pripremljenu tepsiju i staviti peci.

    Kad je kolac pecen; jos uvijek topao kolac zaliti kuhanim prelivom i ostaviti da se hladi.

    Dobro ohladjen kolac narezati na snitice, kocke itd...

  3. 3
    PRELIV
    Prokuhati vodu i secer; kad se secer otopio dodati maslac i cokoladu te na vrlo laganoj temperaturi mijesati da nam se cokolada fino otopi. U to dodati grubo mljevene orahe i izmijesati. Toplo preliti preko kolaca.
    Izvor: coolinarika.com    (DaSilva1)

0 komentari:

Objavi komentar