petak, 27. ožujka 2015.

TORTA OD KOKOSA

Spoj vanilije i kokosa :)
Torta od kokosa

Sastojci

  • Biskvit

  •  4 žumanjka
  •  150 g šećera
  •  1 dl ulja
  •  1 dl mlijeka
  •  280 g glatkog brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •   aroma kruškovca
  • Krema

  •  3 Dolcela puding vanilija
  •  1 l mlijeka
  •  10 dag šećera
  •  200 g margarina
  •  150 g kokosa
  •  2 žlice ruma

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Biskvit: Pjenasto izmiješati žumanjke sa šećerom. Dodati ulje i mlijeko, aromu kruškovca i promiješati. Zatim dodati prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivom te lagano promiješati da se sastojci sjedine.
    Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano ga promiješati sa žlicom.
    Biskvit peći na 150°C oko 35 min u okrugloj posudi promjera 25 cm.
  2. 2
    Krema: 3 pudinga od vanilije pomiješana s 10 dag šećera skuhati u 1 l mlijeka. Kada se puding skroz ohladi dodati margarin, kokos i 2 žlice ruma i dobro izmiješati.
  3. 3
    Kada je biskvit hladan prerezati ga tako da dobijete 3 kore. Svaku koru navlažite s malo mlijeka i ruma te filujte tortu s kremom (tako da i zadnja kora torte bude namazana s kremom). Pospite tortu s kokosom.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar