Fini prhki keksici sa okusom limuna i preljeveni
raznobojnom cokoladom na radost velike i male djece . Jednostavni ,
ukusni i svima omiljeni .

Sastojci
Tijesto
-
300 g
brasna
-
50 g
gustina
-
250 g
maslaca
-
75 g
secera u prahu
-
1/4 zlicice
soli
-
1
vanilija
-
1
limun ( korica )
Preljev
-
100 g
tamne cokolade
-
100 g
mlijecne cokolade
-
100 g
bijele cokolade
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
/slika/2156343/
Najjednostavnije
i najbrze je da tijesto pravite u multipraktiku . U posudu od
multipraktika stavite sve sastojke za tijesto i mijesajte dok ne
dobijete srednje-mekano tijesto .
-
2
/slika/2156347/
Gotovo tijesto izvadite iz
multipraktika i prebacite na prozirnu foliju . Dobro umotajte i stavite u
hladnjak da se lijepo rashlad oko 60 min.
-
3
/slika/2156349/
Na pobrasnjenoj podlozi razvuci
tijesto na 1/2 cm debljine i ovalnim kalupicem za jaja izrezuj oblike .
Izrezano tijesto slazi na pleh oblozen papirom za pecenje .
-
4
/slika/2156351/
Peci keksice u zagrijanoj pecnici
na 160 stupnjeva oko 12 min dok se ne ispeku i ne porumene po rubovima .
Pecene prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi .
-
5
/slika/2156353/
U medjuvremenu otopi cokoladu i
prebaci u plasticnu vrecicu , pa je nanesi na gornji siljastiji dio
keksica . Dekoriraj cokoladom tako da izgleda kao raspuknuto jaje .
Ostavi keksice na resetki dok se cokolada potpuno ne stisne .
-
6
/slika/2156355/
Ohladjene keksice cuvaj u kutiji sa cvrstim poklopcem oko tjedan dana , ili ako ih radis unaprijed mozes ih i zalediti .
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar