petak, 27. ožujka 2015.

JAJA-KEKSIĆI SA ČOKOLADNIM PRELJEVOM

Fini prhki keksici sa okusom limuna i preljeveni raznobojnom cokoladom na radost velike i male djece . Jednostavni , ukusni i svima omiljeni .

Jaja-keksici sa cokoladnim preljevom

Sastojci

  • Tijesto

  •  300 g brasna
  •  50 g gustina
  •  250 g maslaca
  •  75 g secera u prahu
  •  1/4 zlicice soli
  •  1 vanilija
  •  1 limun ( korica )
  • Preljev

  •  100 g tamne cokolade
  •  100 g mlijecne cokolade
  •  100 g bijele cokolade

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 Jaja-keksici sa cokoladnim preljevom /slika/2156343/
    Najjednostavnije i najbrze je da tijesto pravite u multipraktiku . U posudu od multipraktika stavite sve sastojke za tijesto i mijesajte dok ne dobijete srednje-mekano tijesto .
  2. 2 Jaja-keksici sa cokoladnim preljevom /slika/2156347/
    Gotovo tijesto izvadite iz multipraktika i prebacite na prozirnu foliju . Dobro umotajte i stavite u hladnjak da se lijepo rashlad oko 60 min.
  3. 3 Jaja-keksici sa cokoladnim preljevom /slika/2156349/
    Na pobrasnjenoj podlozi razvuci tijesto na 1/2 cm debljine i ovalnim kalupicem za jaja izrezuj oblike . Izrezano tijesto slazi na pleh oblozen papirom za pecenje .
  4. 4 Jaja-keksici sa cokoladnim preljevom /slika/2156351/
    Peci keksice u zagrijanoj pecnici na 160 stupnjeva oko 12 min dok se ne ispeku i ne porumene po rubovima . Pecene prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi .
  5. 5 Jaja-keksici sa cokoladnim preljevom /slika/2156353/
    U medjuvremenu otopi cokoladu i prebaci u plasticnu vrecicu , pa je nanesi na gornji siljastiji dio keksica . Dekoriraj cokoladom tako da izgleda kao raspuknuto jaje . Ostavi keksice na resetki dok se cokolada potpuno ne stisne .
  6. 6 Jaja-keksici sa cokoladnim preljevom /slika/2156355/
    Ohladjene keksice cuvaj u kutiji sa cvrstim poklopcem oko tjedan dana , ili ako ih radis unaprijed mozes ih i zalediti .
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar