utorak, 31. ožujka 2015.

JAFFALADA

Kada su se sreli gospodin Čokoladni i ljepotica Nara to je bila ljubav na prvi pogled! Tako sjajna i narančasta unjela je svjetlosti u njegove tmurne dane. Od tada je ovaj par nerazdvojan, a kako bi se i Vi uvjerili u ovu sjajnu kombinaciju čokolade i naranče svakako isprobajte ovaj recept!

Sastojci

  • Biskvit

  •  5 jaja
  •  8 žlica šećera
  •  1 dcl ulja
  •  1 dcl vode
  •  8 žlica brašna
  •  3 žlice gorkog kakaa
  •  1 Prašak za pecivo Dolcela
  •  1 naranča
  • Krema

  •  3 Praška za puding od čokolade
  •  1 žlica Gussnel Dolcela
  •  1 litra i 2 dcl mlijeka
  •  10 žlica šećera
  •  200 grama maslaca
  •  200 grama Lino lade Jaffa
  • Žele od naranče

  •  3 žlice Gussnel Dolcela
  •  3 žlice šećera
  •  3 dcl soka od naranče

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Biskvit:
    U veću zdjelu odvojiti žumanjke, dodati šećer i izmiksati. U čašu uliti ulja do polovice, pa do vrha vode. Dodati žumanjku i šećeru te izmiksati.
    Dodati suhe sastojke i izmiksati. Istučene bjelanjke lagano umiješati u smjesu. Izlijati u kalup promjera 26cm (na kojem je podloga od masnog papira) i peći 30 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerezati na dva dijela i namočiti sokom od jedne naranče.
  2. 2
    Krema:
    U prašak za puding dodati žlicu gussnel-a, 10 žlica šećera, 2dcl mlijeka i dobro promiješati. Dodati u 1l mlijeka i skuhati u puding. Kako bi izbjegli grudice, gotov puding uliti na veću tacnu i preko toga staviti prozirnu foliju! Kada se ohladi, staviti puding u zdjelu u kojoj je maslac sobne temperature i izmiksati. Dodati lino ladu jaffa. Za još bolji jaffa okus podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dio dodati rashlađeni žele od naranče.
  3. 3
    Žele od naranče:
    Dobro promiješati 3 žlice gussnel-a sa 3 žlice šećera i 1dcl soka od naranče. Dodati u ostatak soka od naranče (kupovni ili iscijeđeni) i skuhati.

  4. 4
    Slaže se redom: biskvit, krema, krema sa želeom, biskvit! Ukrasiti sa šlagom i listićima čokolade.
    Izvor: coolinarika.com     (hocuto)

0 komentari:

Objavi komentar