nedjelja, 8. ožujka 2015.

ČOKOLADNA TORTA "ANA KARENJINA"

Torta je dobila ime po Tolstojevom romanu Ana Karenjina zbog prelijepog opisa Ane. Nastala je jedne davne zime a pošto je zima na pragu možda netko poželi da je napravi.

čokoladna torta Ana Karenjina

Sastojci

Broj osoba:
16 osoba
  • Biskvit

  •  10 kom. bjelanjaka
  •  20 dag šečera
  •  3 velike žlice oštrog brašna
  •  20 dag mljevenih oraha
  •  10 dag nasjeckanih oraha
  •  1 kom. prašak za pecivo
  • Krema

  •  10 kom. žutanjaka
  •  15 dag šečera
  •  20 dag čokolade za kuhanje
  •  25 dag maslaca
  • Ukras

  •  2,5 dl šlaga Alpske smetane
  •  2,5 dl biljnog šlaga (Hulala)
  •  1 velika žlica šečera
  •  oko 25 kom. šečernih srebrnih kuglica

Priprema

  1. Za biskvit dobro izmiksamo 10 bjelanjaka, dodamo šečer te nježnije umiksamo brašno, orahe i prašak za pecivo. Izlijemo u okrugli modul 26-28 cm u kojeg smo predhodno stavili masni papir. Pečemo oko 24 minuta na temperaturi 175 st. C. Ohladimo na rešetkama pečnice. Za kremu na pari miješamo žutanjke sa šečerom dok se šečer ne istopi, dodamo udrobljenu čokoladu te sve miješamo dok se masa lijepo ne sjedini. Kremu izlijemo u posudu te u toplu dodamo nasjeckani maslac te miksamo dok se lijepo ne otopi. Dok se hladi, kremu povremeno promiješamo sa žlicom. Ohlađeni biskvit prerežemo po pola te na donju polovicu namažemo veći dio hladne kreme. Poklopimo sa drugim dijelom te malo kreme namažemo odozgo i sa strane. Izmiksamo 5dl pošečeronog šlaga koji nanesemo odozgo a sa jednim dijelom napravimo ukrase (srce i rub torte). Po želji postavimo kuglice. Držimo je uvijek u frižideru.

Posluživanje

Po želji biskvit se može namočiti kakaom ili poslađenim mlijekom. Ja osobno ne vlažim tortu.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar