srijeda, 11. veljače 2015.

KOLAČ S KEKSOM I JABUKAMA

Jako lagano i osvjezavajuce :)

Kolac sa keksom i jabukama

Sastojci

  •   2 kutije petit keksa
  •  Za kremu  
  •   2 kg jabuka
  •   200 gr secera
  •   malo cimeta ( po zelji )
  •   2 pudinga od vanilije
  •   slag krema od vanilije

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Jabuke oguliti i narendati, te staviti u pogodnu serpu za kuhanje. Dodati secer, cimet i 2 solje vode, te staviti na kuhati.
  2. 2
    Jabuke je potrebno spinovati tj. kuhati dok nedobiju izgled pekmeza ( otprilike 30- 40 min).
  3. 3
    Puding rastopiti sa pola case hladne vode. Dodati gotovoj smjesi od jabuka, te sve skupa kuhati dodatnih 5 min. Potom kremu staviti da se ohladi.
  4. 4
    Slagati red petit keksa ( 5 x 4 ) pa premazati kremom, postupak ponavljati dok ima kreme, zavrsiti sa keksom, te cijeli kolac premazati slag kremom od vanilije koju ste prethodno pripremili po uputstvu sa vrecice.
  5. 5
    Kolac staviti u hladnjak na nekoliko sati dok keks ne otpusti..

Posluživanje

Hladan kolac posluziti sa mineralnom vodom.. :))
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar