srijeda, 11. veljače 2015.

GRČKI KOLAČ

Kolač koji se ne peće, idealan kao ljetna torta... 

GRČKI KOLAČ

Sastojci

  •  1,5 l mlijeka
  •  4 želatine
  •  300 g šećera
  •  1 l slatkog vrhnja
  •  200 g čokoladnih napolitanki
  •  2-3 rebra čokolade za kuhanje
  •  300 g petit keksa
  •  100 g čokoladnih mrvica

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom.
    U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi.
  2. 2
    Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.
  3. 3
    Smjesu podijeliti na tri dijela:
    1. dio ostaviti bijel
    2. dio dodati zdrobljene napolitanke (može i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade
    3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni)
  4. 4
    Duboku tepsiju (35x45cm) obložiti alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.
    Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom.
    Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom.
  5. 5 GRČKI KOLAČ /slika/1525851/
    Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne.
    Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača.
  6. 6
    Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar