Rijetko koja slastica redovito postiže uspjeh kod ama baš svih kao što je to slučaj s kremšnitom! E sad, hoće li to biti obična, Samoborska, iz Podlehnika, Zagrebačka ili koja druga, nije toliko važno.
Sastojci
- 250 g zamrznutog Lisnatog tijesta
Za kremu:
- 1 Krema za kremšnite
- 500 ml vode
Za šlag:
- 600 ml vrhnja za šlag
- 2 Šlagfixa Dolcela
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 30 g maslaca
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm).
- 2Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
- 3U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
- 4Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
- 5U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
- 6Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
- 7Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
- 8Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Posluživanje
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.Savjet
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar