subota, 26. rujna 2015.

TIHO PEČEN PARADAJZ SA BIJELIM LUKOM I OREGANOM--MOŽE I KAO ZIMNICA!

Ovako pecen paradajz mozete jesti sa sirom za dorucak ili veceru, koristiti ga za bruschetta ili uz peceno meso ili ribu na rostilju, takodje u razne salate od paste.

Sastojci 
6-10 zrelih paradajza (ja sam koristila šljivar, male duguljaste, koji imaju mnogo manje vode u sebi)
4-6 cesnjeva propasiranog belog luka
1-2 kasike suvog oregana
125 ml ekstra devicanskog maslinovog ulja
po ukusu morske soli i sveze mlevenog bibera
nekoliko listova svezeg bosiljka za serviranje

Priprema
1.
Zagrejati rernu na 150 do 160*C
2.
Opran i osusen paradajz iseci po duzini, ako je okrugao paradajz, onda seci popreko.
3.
Staviti ih na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pecenje ( da imate manje posla kasnije)
4.
U ciniju staviti propasirani beli luk, suvi oregano, soli, bibera i maslinovog ulja i dobro sve izmesajte. Cetkom za pecenje ili kasikom, premazati obilato svaku secenu stranu paradajza.
5.
Peci oko 1 1/2 do 2 sata i povremeno proveriti da vam ne izgori, ako gori, smanjiti temperaturu.
6.
Tiho peceni paradajz, mozete naslagati u teglicu, preliti maslinovim uljem i drzati u frizideru do upotrebe.
7.
Servirati sa svezim bosiljkom.
Prijatno
Posluživanje
Ovako pecen paradajz mozete jesti sa sirom za dorucak ili veceru, koristiti ga za bruschetta ili uz peceno meso ili ribu na rostilju, takodje u razne salate od paste.
Izvor: coolinarika.com    (Pomoravka)

0 komentari:

Objavi komentar