
Sastojci
Osnovni sastojci
2 kg paprike (zelene,crvene,žute)
2 kg zrelog paradajza
1 1/2 kg graha (najbolje mladi grah)
2 čaše od jogurta vinskog octa
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogutra šećera
Dodatni sastojci
6 malih žlica soli
4-7 malih žlica bibera
2 lista lovora
1 feferona ili čili
1 žlica vegete
Priprema
1.
Papriku i paradajz narežite na sitne kockice
2.
Grah skuhajte skoro do kraja (važe se kad je kuhan)
3.
U veliku posudu metnite ocat, ulje, šećer, sol, biber, čili, vegeta, lovor i kad zakuha dodajte paradajz i papriku.
4.
Kad je povrće već skoro skuhano dodajte grah i još po želji zaćina.
5.
Kuhajte do željene gustine.
6.
Sipajte u vruće tegle i odmah zatvorite te metnite u pećnicu na 100 C, nekih 10-15 min ostavite da se tako i ohladi preko noći.
Posluživanje
Može se jesti kao prilog uz tijesto, roštilj, pećenicu, rižu….....
Izvor: coolinarika.com (elena39)
0 komentari:
Objavi komentar