Ovo je dakle zimnica koja se pojede za par dana. Super paše uz pećenog odojka za Božić. Naravno da bi doćekala zimu morate ju sakriti na neko dobro skrovito mjesto.
Sastojci
Osnovni sastojci
2 kg paprike (zelene,crvene,žute)
2 kg zrelog paradajza
1 1/2 kg graha (najbolje mladi grah)
2 čaše od jogurta vinskog octa
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogutra šećera
Dodatni sastojci
6 malih žlica soli
4-7 malih žlica bibera
2 lista lovora
1 feferona ili čili
1 žlica vegete
Priprema
1.
Papriku i paradajz narežite na sitne kockice
2.
Grah skuhajte skoro do kraja (važe se kad je kuhan)
3.
U veliku posudu metnite ocat, ulje, šećer, sol, biber, čili, vegeta, lovor i kad zakuha dodajte paradajz i papriku.
4.
Kad je povrće već skoro skuhano dodajte grah i još po želji zaćina.
5.
Kuhajte do željene gustine.
6.
Sipajte u vruće tegle i odmah zatvorite te metnite u pećnicu na 100 C, nekih 10-15 min ostavite da se tako i ohladi preko noći.
Posluživanje
Može se jesti kao prilog uz tijesto, roštilj, pećenicu, rižu….....
Izvor: coolinarika.com (elena39)
0 komentari:
Objavi komentar