utorak, 22. rujna 2015.

SAVRŠENA NESQUIK-SAN TORTA

Kombinacijom drugih nastala je ova torta i otisla na jedno slavlje bezimena.Pokupila je sve pohvale, a onda me moja prijateljica pita kako se zove.Neka bude Nesquik kazem ja.Neka bude San kaze ona i tako je torta dobila svoje ime.
Nesquik-san torta
Sastojci
Braon korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade
Zuta korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile
Bela korica
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gussnela
Fil
15 zumanaca
10 kasika secera
10 kasika brasna (punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400g nesquika
300g krem slaga

Priprema
1.
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga  od cokolade.Ispeci koricu.
2.
Zuta korica:
Umutiti  5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati prah prah puding od vanile.Ispeci koricu.
3.
Bela korica:
Umutiti  5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati 3 kasike gustina.Ispeci koricu
4.
Fil:
15 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,pa dodati 10 kasika brasna i 2 dcl mleka.Sve to zakuvati u 8 dcl mleka.U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin,izmiksati i dodati jos 200 g nesquika.                                                                     Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl mleka.
5.
Korice peci u plehu 25x30 oko 15 min na 180C.         
Redosled slaganja: bela kora,fil,slag,zuta kora,fil, slag,braon kora,fil,slag.                         
 *Jos samo da napomenem da ce se korica pokupiti ako se prepece.Meni je znak da je gotovo kada vidim da je pocela da se odvaja od stranica pleha.
Izvor: coolinarika.com   (Goga-7)

0 komentari:

Objavi komentar