nedjelja, 20. rujna 2015.

MARINIRANE(ZAČINJENE) TIKVICE U TEGLI ZA ZIMNICU!

Volite kiselu zimnicu?Onda je ovo još jedan način kako spremiti tikvice sa octom i uljem.Prije okusa najprije vas privuče onaj divan miris marinade.Kako?Lako;)
 Marinirane(začinjene)tikvice
Sastojci
oko 1kg i 20 dkg tikvice
sol za posipanje tikvica
7 dcl bijelog VINSKOG octa
1,6 dcl maslinovog ulja
mala žličica soli
oko 1/2-1 jušne žlice origana
peršinovo lišće
2-3 režnja češnjaka
papar po želji
ulje za prženje tikvica

Priprema
1.
Količina je za oko 2 staklenke od pola litre.
Najprije oprati tikvice te izrezati sa korom na kolutove (krajevi se bace)debljine oko 5 mm.Poslagati na čistu kuhinjsku krpu,posoliti i ostaviti nek puste vodu.(oko pola sata).
2.
Za to vrijeme promiješati ocat(bijeli je blaži od crnog,a i ljepše je vidjeti u boci)sa uljem.Dodati origano,isjeckan peršin i češnjak te sol.Promiješati.
(sam miris opija)
3.
Tikvice prebrisati papirnatim ubrusom i ispržiti na ulju(dobit će lijepu zlatnožutu boju).
Ispržene slagati na papirnati ubrus da upiju višak ulja.
4.
Primješati marinadu tikvicama ,pa podijelite u čiste staklenke.Stavite na staklenku tanjurić nek stoji jedno vrijeme ukoliko tikvicama fali još marinade da dolijete.
Zatvorene boce pasterizirati 25 min(u lonac staviti krpu na dno,na to staklenke pa uliti vide da bude 2 prsta ispod ruba.Neka kuha.Vrijeme kuhanja se računa od vremena kad voda zakuha.
Poslije se ocat i ulje lijepo spoje.
5.
DODATAK
Za bilo koju zimnicu,ocat ili ulje,nisu garancija da se ona ne može pokvariti.Potrebno je istisnuti i zrak iz teglica s tim da se prije zatvaranja  puna staklenka par puta protrese o radnu površinu.Potrebno je boce kuhati u dovoljno širokoj posudi  da se para diže sa što veće površine.Svaku zimnicu je preporučljivo redovito  pregledavati.
Izvor: coolinarika.com   (ivonab)

0 komentari:

Objavi komentar