nedjelja, 13. rujna 2015.

"LIVED IN" -- TREND U FARBANJU KOSE KOJI JE SVRGAO OMBRE SA TRONA

Trendovi u farbanju kose se konstantno smenjuju i menjaju. Ombre sad deluje kao davna prošlost, mada još uvek možemo da ga vidimo na ulici naših gradova.
Ipak, ako je suditi po strujanjima u svetu lepote kada je svetska scena u pitanju, ombre potpuno odlazi u zaborav. Novi popularni trend u farbanju kose zahvaljujući kom nećte morati 6 MESECI da kročite u frizerski salon je ,,lived-in''!


Kako tvrde stručnjaci i znalci iz sveta lepote kose, ovaj način nijansiranja je do sada najbolje izimitirao prirodni izgled kose!

Njegov tvorac je poznati frizer iz Los Angelesa, poznatiji i kao Picasso za kosu, Johnny Ramirez.

 Šta je zapravo ,,lived-in''?

Radi se o specijalnoj tehnici nijansiranja kose koja na najbolji način imitira prirodan izgled kose koja je posvetlela pod uticajem sunca. Ramirez objašnjava da je cilj stvoriti što diskretnije stapanje nijansi u kosi. Inspiracija mu je bila kosa njegove 6-mesečne kćerke i nijanse u spektru boja koje idu od plave do braon.

Na prvom mestu ključna je nijansa plave. Kako Ramirez kaže, test je boja unutrašnje strane kore banane. Frizeri u njegovom salonu imaju zadatak da što približnije pogode ovu nijansu!

,,Svaki od mojih frizera ima domaći zadatak - da SPAVA sa BANANOM kako bi mu se ta boja urezala u pamćenje. Želim da poslednji pogled pre spavanja i prvi pogled po buđenju bude pogled na unutrašnjost kore banane.'' Neobična obuka, morate priznati! laugh

Ova boja treba da se nađe na krajevima kose i da postepeno tamni kako se ide prema korenu.

Koren kose se takođe farba, ali je potrebno pogoditi tačnu prirodnu nijansu kose kako se izrastak nikako ne bi nazirao.

Možda deluje jednostavno, ali tehnika je zapravo jako zahtevna! Potrebno je čak 6 sati sedenja u frizerskoj stolici kako bi se postiglo prirodno stapanje nijansi i izbegao grub, drastičan prelaz koji jasno upućuje na farbanje kakav je imao ombre.

Najviše se nijansira površinski sloj kose dok se u unutrašnji ,,gađa'' prirodna boja kose.

Tehnika je postala pravi hit zahvaljujući Instagram profilu ovog umetnika sa kosom, a kada pogledate neke od njegovih radova biće vam jasno i zašto.






Izvor: mogujatosama.rs

0 komentari:

Objavi komentar