ponedjeljak, 21. rujna 2015.

NEPRŽENI AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA

Dugo ga nisam pravila, pa evo malo da obnovim gradivo :)) Znam da ima sličnih, ali ovakav nisam pronašla, pa rekoh neka se nađe, možda se nekom svidi baš ovakva kombinacija sastojaka :)) Svakome prema ukusu, a meni se najviše sviđa ovako :))
  
Sastojci
2 kg mesnatijeg zelenog paradajza
200 g rendanog rena
200 g senfa (može iljutog ko voli)
2 dl ulja
3-4 kašike soli

Priprema
1.
Paradajz oprati i iseći na komade 
2.
Tako isečen paradajz samleti na mašini za meso i prebaciti u veću cediljku. 
3.
Ostaviti preko noći (pokriveno npr. folijom) da se cedi.
4.
Sutra dan mu dodati rendaniren, senf, so i ulje, pa sve to dobro izmešati.
5.
Ren možete pre toga kratko zalediti pa ga tako zaleđenog izrendati. Lakše se renda i ne nema suza :)
6.
Tegle puniti dobijenom smesom, pritom dobro pritiskajući da izađe sav vazduh, jer će se u protivnom paradajz kvariti.
7.
Tegle zatvoriti i odložiti sa drugom timnicom.
Posluživanje
Veoma je jednostavan za pripremu pa preporučujem svima da ga probaju :))
Prijatno!
Izvor: coolinarika.com   (ivancica76)

0 komentari:

Objavi komentar