Sastojci
tijesto
1 jaje
10-15dkg šećera
2 pune žl meda
5 žlica mlijeka
4dkg masti(ili puna žlica)
45dkg brašna
1 prašak za pecivo
1-2 žl kakaa
krema
1 l mlijeka
25dkg margarina
10 žl brašna(oko17 dkg)
15-20dkg kristal šećer
šećer u prahu
Priprema
1.
Tijesto:
Jaje,šećer, mast, med i mlijeko
staviti u zdjelu pa na vatru, miješajući
dok ne počme vriti.
Maknuti i ostaviti sa strane da se potpuno
ohladi.
U HLADNO dodati 40 dkgbrašna sa praškom
i kakaom, mijesiti i dodavati drugo brašno
da se ne lijepi.Ako vidite da vam se tijesto mrvi, dodajte žlicu do dvi mlijeka.Možete to i ostaviti u frižider pa valjati kasnije.
savjet
Izrezati 4 kom pek papira veličine DONJE obrnute tepsije(tepsija je gornje veličine za ovu dozu33×21)
i na svaku valjati tijesto, samo po malo pobrašniti, da se bolje valja, pa odmah sjeći višak(od papira),lakše je.Peče se na OBRNUTOJ strani tepsije.
Svaku koru peći na 180c, kratko jer brzo budu gotove(oko 4-5 min)
gore se vidi ako počme tamniti, maknuti(tamno ne škodi)i stavljati drugu)
Kad se vade budu meke, ali se one naknadno skroz stvrdne(to je u redu)
Krema:
U mlijeko promiješati brašno i kristal šaćer, te kuhati.
U hladno dodati margarin i još šećera u prahu(dok ne vidite da
vam je dosta slatko),krema mora biti bar malo slatka.
Kremom mazati kore, a kad namažete gornju, pospite po njoj malo
čokolade u prahu.
2.
Na slici je kolač napravljen u duploj mjeri.
Posluživanje
Kolač ostavite par sati vani prije nego ga spremite u frižider,a on je bolji kad se izvadi iz frižidera i malo odstoji.Ali to je stvar ukusa,nama tako paše.
Bude potpuno mekan..topiv u ustima.
SAVJET
Kore možete ispeći pa hladne spremiti u foliju i čuvati na hladnom mjestu(ne u frižideru)dok ne odlučite napraviti sa kremom.
POGLEDAJTE VIDEO ZA PRIPREMU KORA:
Izvor: coolinarika.com (ivonab)
0 komentari:
Objavi komentar