četvrtak, 12. ožujka 2015.

ČUPAVI DUPLIĆI

Još jedan u nizu recepata za omiljene čupavce, ali ipak malo drugačiji i nadasve efektniji.
Čupavi duplići

Sastojci

  • Biskvit:

  •  7 jaja
  •  250 grama šećera
  •  100 grama maslaca ili margarina
  •  225 grama brašna
  •  1 čajna žličica praška za pecivo
  •   vanilija
  • Preljev:

  •  125 grama maslaca ili margarina
  •  100 ml vode
  •  400 grama šećera u prahu
  •  100 grama kakaa
  •   kokos
  • Krema između slojeva:

  •  50 grama čokolade za kuhanje
  •  50 ml vrhnja za šlag

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom, pa dodajte, vaniliju, rastopljeni i ohlađeni maslac te brašno i prašak za pecivo.
    Pecite u velikom limu od pećnice na 170 stupnjeva oko 25 min.
  2. 2 
    Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.
    Za kremu rastopite vrhnje za šlag sa čokoladom pa kad se malo zgusne namažite jednu koru i poklopite drugom. Stisnite pa stavit u frižider da se krema ohladi.

  3. 3
    Odredite veličinu kockica kako vam odgovora otprilike 3x3 pa izrežite kockice.
    Sastojke za preljev rastopite i dobro promješajte, uvaljajte svaku kockicu u preljev pa u kokos.
    Dobro ohladite da se sve stisne.
  4. 4
    Ja sam pravila po receptu, ali mi fali malo šećera u preljevu pa ga slobodno probajte da li vam je slatko kako volite te dodajte šećera ako želite ili smanjite količinu kakaa:)
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar