Htela sam napraviti nešto jednostavno, lagano...za
druženje sa prijateljima. Moja "kreacija" je uspela, svi su bili
oduševljeni. Torta je sva kremasta i oduševice ljubitelje čokolade.
Sastojci
-
400 g
piškota
-
3 kom
pudinga od čokolade
-
9 kašika
šećera
-
1,5 l
1,3 l za fil + O,2 l za potapanje piškota
-
malo
ruma
-
250 g
maslaca
-
200 g
čokolade (150 g za kuhanje i 50 g crne čokolade)
-
2 kesice
vanilin šećera
-
250 g
slatkog vrhnja ili 2 kesice šlaga za ukrašavanje
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Skuhati 3 pudinga od čokolade sa 9
kašika šecera u 1,3 litre mleka. U vruc puding dodati na kockice
polomljenu čokoladu i promešati da se čokolada istopi i sjedini sa
pudingom.
-
2
Umutiti dobro maslac i dodati ohladjenom pudingu. Dobro sjediniti i umutiti zajedno.
-
3
Kalup za tortu ili šerpu, obložiti prozirnom folijom.
Ja sam koristila šerpu prečnika 24 cm jer je dublja od kalupa i
želela sam da mi torta bude viša. Ako koristite kalup veceg precnika,
torta ce vam biti niža.
-
4
U malo hladnog mleka oko ( 2 dl ), dodati 2 kesice vanilin šecera i malo ruma. Dobro promešati.
-
5
/slika/713437/
Piškote brzo umočiti sa obe strane i redjati u kalup. Prvo, uz rub kalupa, a zatim na dno.
-
6
/slika/713439/
Staviti jednu trecinu fila, a zatim preko fila ponovo redjati piškote.
-
7
Staviti drugu trecinu fila i ponovo poredjati piškote.
-
8
/slika/713441/
Staviti treci deo fila. Višak piškota koji viri iznad fila preseci i poredjati preko fila. Ostaviti tako u frižideru preko noci.
-
9
/slika/713443/
Sutradan okrenuti tortu na tacnu gde cemo servirati tortu, skinuti foliju.
-
10
/slika/713445/
Ukrasiti po želji i poslužiti!
Ja sam ovu tortu ukrasila sa šlagom samo odozgo, a ostavila sa strane
da se vide piškote. Ako celu tortu pokrivate sa šlagom, trebaće vam
dupla količina šlaga, odnosno 500 ml slatke pavlake ili 4 kesice šlaga
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar